Zorg met toegevoegde waarde

Parodontologie

In de Oisterwijkkliniek behandelen we al jaren patiënten met parodontale problematiek op verwijzing. Dit is momenteel niet anders, ondanks het feit dat een NVvP-geaccrediteerde parodontoloog ontbreekt. Sterker nog, de mogelijkheden zijn daarin toegenomen. Enerzijds met de uitbreiding van het aantal werkzame tandartsen in onze kliniek, anderzijds met de tandartsen die als onderdeel van hun “comprehensive” CEPCD-opleiding een gedegen training in de klinische parodontologie moeten doorlopen. Dit alles staat onder nauwgezette controle van zowel collega Jan Smeekens als ondergetekende, die beiden  jarenlang docent zijn geweest in de Masters-opleiding “Parodontologie” aan de Radboud Universiteit in Nijmegen; de parodontologie zit “in ons bloed’.

Wijzelf hebben er nadrukkelijk voor gekozen geen erkenning door de NVVP na te streven vanwege het feit dat wij parodontologie niet willen zien als een losstaande discipline in de tandheelkunde, maar juist als de basis voor elke “comprehensive”  aanpak van gebitsproblemen. Voor horizontale verwijzingen staan wij graag ter beschikking, liefst denken we met u mee over behandelingstrajecten waarmee uw patiënt op lange termijn het best is gediend.

Verwijst u liever in voorkomende situaties voor louter parodontale deelvaardigheden, dan staan u wel alle  behandelingsmodaliteiten  ter beschikking, zoals:

  • Parodontale diagnostiek en behandelingsplanning
  • Initiele TX
  • Parodontale pocket-chirurgie
  • Pre-reconstructieve chirurgie, o.a. klinische kroonverlenging en recessie bedekking
  • Regeneratieve technieken, o.a. met de aPRF/iPRF-methode (uit eigen bloed)
  • Parodontale nazorg.

Heeft u belangstelling voor een persoonlijk gesprek over de diverse mogelijkheden dan vernemen we dat graag.

Wilt u direct verwijzen dan kunt u gebruik maken van het verwijsformulier dat vindt u hier.
U kunt ook bellen naar 013-5210660 of een mail sturen naar info@oisterwijkkliniek.nl