Samenwerking als sleutel tot succes

Betalingsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden

In onze praktijk zorgen wij liever voor uw gebit, dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij het sturen en het innen van de nota’s over aan Infomedics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, specialisten in beugels, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.

Wat betekent dit voor u?
De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u van Infomedics, waarna zij controleren of deze gedekt wordt door uw verzekering. Als u niet (volledig) verzekerd bent voor de behandeling ontvangt u alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. 

Digitale rekening en facturatie
Als uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres bij ons bekend zijn, kunt u uw rekening voortaan ook digitaal ontvangen. Wilt u hier gebruik van maken? Geef dit bij ons aan tijdens uw volgende bezoek. Op https://patienten-inloggen.infomedics.nl/ kunt u een account aanmaken, waar u een overzicht kunt zien van al uw nota’s en persoonlijke gegevens. 

Op tijd betalen
Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. Dit scheelt u geld en veel ergernis. Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Betaalt u via internetbankieren, let er dan op dat u de betaalgegevens gebruikt die op deze rekening staan. U kunt ook de QR-code die op de rekening staat scannen met uw mobiele telefoon. U wordt dan direct naar uw iDEAL betaalpagina geleid. Alle betaalgegevens zijn al netjes voor u ingevuld, waardoor u alleen nog akkoord hoeft te geven op de betaling. 

Aanvragen betalingsregeling
Lukt het onverhoopt niet om uw rekening op tijd te betalen? Infomedics biedt u de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen. Voor het aanvragen van een betalingsregeling en informatie over de voorwaarden kunt u contact opnemen met Infomedics via telefoonnummer 036-2031900 of ga naar https://patienten-inloggen.infomedics.nl/

Vragen over uw nota?
Heeft u vragen over uw nota? Op veel vragen vindt u hier al antwoord. Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan contact op met Infomedics via telefoonnummer 036-2031900 of ga naar https://patienten-inloggen.infomedics.nl/.
 

Contactgegevens Infomedics

Website: www.infomedics.nl
Telefoonnummer: 036-2031900
Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur.

Garantieregeling Oisterwijkkliniek Tandheelkunde

Aangezien in de tandheelkunde niet zozeer sprake kan zijn van garantie (het is zorg wat we leveren, hierop kan geen zekerheid worden gegarandeerd) spreken we bij voorkeur van een coulanceregeling.

 • Er wordt uitgegaan van een afschrijvingstermijn van 5 jaar op kronen, bruggen, frames etc
 • Als binnen die 5 jaar iets stuk gaat en de patiënt zelf hier geen invloed op heeft gehad, kan coulance aangeboden worden. Voorwaarde voor deze coulanceregeling is wel, dat de patiënt normaal en adequaat gebitsonderhoud pleegt, regelmatig de tandarts bezoekt die het werkstuk vervaardigd heeft en geen wijzigingen aan het werkstuk door derden laat doen
 • De coulanceregeling gaat volgens een standaard  afschrijvingsprincipe waarbij zowel op de tandarts,- als techniekkosten korting gegeven wordt naar maatstaven van de volgende tabel:

1e jaar 80% restitutie op honorarium,- en techniekkosten

2e jaar 60% restitutie op honorarium,- en techniekkosten

3e jaar 40% restitutie op honorarium,- en techniekkosten

4e jaar 20% restitutie op honorarium,- en techniekkosten

Gedefinieerde periodes voor eventuele garanties:

 • Kroon,- en brugwerk 5 jaar
 • Implantaat 5 jaar
 • Vullingen 2 jaar
 • Vullingen melkgebit geen mogelijkheid op garantie
 • Wortelkanaalbehandeling geen mogelijkheid op garantie
 • Prothese 1 jaar
 • Splint 1 jaar
 • Bleken 1 jaar, bij roken geen mogelijkheid op garantie
 • Relaps orthodontie geen mogelijkheid op garantie
 • Parodontologie geen mogelijkheid op garantie